Πώς να επιτύχεις τον ΚΑΘΕ στόχο σου

0
293

Όλοι θέτουμε στόχους στην αρχή του νέου έτους. 365 μέρες αργότερα, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε στο ίδιο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και με τον στόχο να μοιάζει πλέον ακόμα πιο μακριά.

Λίγοι όμως – εκλεκτοί – δείχνουν να επιτυγχάνουν τον έναν στόχο μετά τον άλλο. Για τους ανθρώπους αυτούς οι στόχοι φαντάζουν πιο εφικτοί και το έτος μοιάζει να έχει περισσότερες μέρες.

Και όμως, οι άνθρωποι αυτοί δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τους υπόλοιπους. Απλώς υλοποιούν – έστω και ενδόμυχα – ένα σύστημα το οποίο τους επιτρέπει να κινούνται συνεχώς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: 11 Λόγοι για να μη σε προσλάβω… κι ας έχεις πτυχίο

Τα βασικά στοιχεία αυτού του συστήματος μπορούν να παρουσιαστούν με τη μορφή 4 βασικών βημάτων που αν ακολουθήσεις, μπορείς κι εσύ να επιτύχεις τον στόχο σου. Τον κάθε στόχο σου.

  • Εντόπισε. Εντόπισε τον στόχο σου. Είναι επαγγελματικός; Προσωπικός; Κοινωνικός; Βρες εκείνον τον έναν στόχο η επίτευξη του οποίου θα σου αποφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση. Επέτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει την ολοκλήρωση μέσα από το αίσθημα τις επίτευξης. Ό,τι κι αν είναι αυτός ο στόχος, είναι δικός σου και θα δουλέψεις σκληρά γι’ αυτόν.
  • Συγκεντρώσου. Η επίτευξη του στόχου σου δεν επιτρέπει περισπασμούς. Ξεκίνα από τη σκέψη σου και φρόντισε το μυαλό σου να κινείται μόνο γύρω από αυτά που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις. Διώξε από τη ζωή σου ό,τι σε αποτρέπει να επιτύχεις ή δεν είναι υποστηρικτικό προς αυτόν τον στόχο. Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό. Ό,τι κι αν σε κρατάει μακριά από το στόχο σου, πέταξε το έξω απ’ τη ζωή σου.
  • Όρισε. Όρισε τις διαδικασίες που θα κυβερνήσουν την καθημερινότητά σου. Είναι αυτές οι μικρές, επαναλαμβανόμενες, συνήθειες που ξεχωρίζουν τους συνηθισμένους από τους επιτυχημένους ανθρώπους. Μην αφήνεις λοιπόν την καθημερινότητα να σε πηγαίνει δεξιά αριστερά. Κατέγραψε ένα αναλυτικό πλάνο της ημέρας σου και πρόσθεσε σε αυτό χρόνο για κάθε πτυχή μιας υγιούς ζωής. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου, για τη δουλειά σου, για τη σχέση σου και για το σπίτι σου. Όλα χωράνε σε ένα σωστά δομημένο πλάνο.
  • Υλοποίησε. Μην περνάς την κάθε μέρα αναλογιζόμενος αν το πλάνο είναι καλό ή όχι και αν ο στόχος είναι εφικτός ή μη υλοποιήσιμος. Ακολούθησε τις διαδικασίες που έχεις θέσει και ο στόχος θα έρχεται όλο και πιο κοντά. Επέτρεψε στον εαυτό σου να κάνει ανασκόπηση των διαδικασιών και των στόχων μία φορά τον μήνα. Χρησιμοποίησε αυτήν την ανασκόπηση για να βελτιώσεις οτιδήποτε είναι αναγκαίο.

Όσο απλά κι αν ακούγονται αυτά τα βήματα, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επίτευξης κάθε στόχου και προσαρμόζονται σχεδόν σε κάθε περίπτωση.

Ορίστε λοιπόν. Έχεις μια ευκαιρία να δοκιμάσεις το σύστημα στον δικό σου φετινό στόχο.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται φλύαρα, θα ήθελα από το συγκεκριμένο άρθρο να κρατήσεις τα εξής:

  • Στόχευση σε έναν μόνο στόχο κάθε φορά
  • Αποκοπή από περισπασμούς
  • Αναλυτικός ορισμός των διαδικασιών
  • Τυφλή υλοποίηση του πλάνου

Καλή επιτυχία.

Χρήστος Τσούνης

Διαβάστε επίσης: Η νέα φωτιζόμενη επιγραφή της Uber που θα σε βοηθήσει να βρεις την κούρσα σου [VIDEO]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here