Υποτροφίες από την Γαλλική Πρεσβεία για το 2017

0
65

Η Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2017 για νέους ερευνητές από την Γαλλική Πρεσβεία: «Séjours scientifiques de haut niveau». Οι υποτροφίες πρέπει να συμβάλλουν στην έναρξη και την ενίσχυση των ελληνογαλλικών συνεργασιών όσον αφορά την έρευνα και την καινοτομία και να δώσουν στους νέους Έλληνες ερευνητές τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια γαλλική ερευνητική ομάδα, η οποία υπάγεται σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση.

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας, σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές, σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και της εταιρείας Air France.

Η υποτροφία διάρκειας από 1 έως 4 μήνες χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος.
Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1704 ευρώ το μήνα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας.

Κριτήρια επιλογής

Θα δοθεί προτεραιότητα στις ερευνητικές προτάσεις που:
–          είναι ιδιαίτερα καινοτόμες στους προαναφερθέντες τομείς έρευνας
–          εντάσσονται σε μια υπάρχουσα εταιρική σχέση ή στοχεύουν να καταλήξουν στη θέσπιση μιας μακρόχρονης συνεργασίας
–          οδηγούν σε μια επιστημονική δημοσίευση
–         προτεραιότητα θα δοθεί στους ερευνητές που υπάγονται σε οργανισμούς μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV

Οι τομείς προτεραιότητας είναι οι εξής:

– Ψηφιακές Τεχνολογίες

– Ενέργεια – Περιβάλλον

– Γεωπονία – Αγροδιατροφή

– Βιοτεχνολογίες

– Υλικά

– Διάστημα και Αεροναυπηγική

Δείτε την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here