Η εφαρμογή του Κ.Ε.Α με τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης

0
141

Δείτε επίσης Κριτήρια και Ορισμοί: Ποιοί δικαιούνται το Κ.Ε.Α.

Αρχές Φεβρουαρίου ενδέχεται να ανοίξει η εφαρμογή του keaprogram.gr για τις αιτήσεις για το ΚΕΑ. η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Αποφασίστηκε επίσης να δημιουργηθεί ένα πρότυπο τηλεφωνικό κέντρο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που εκτιμάται ότι θα προκύψουν, ειδικά κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το Κ.Ε.Α. είναι ένα προνομιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η έννοια της ακραίας φτώχειας ορίζεται ως η κατοχή εισοδόματος κάτω από ένα ορισμένο όριο και περιουσιακών στοιχείων κάτω από ορισμένη αξία.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
α) την εισοδηματική ενίσχυση,
β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης,
και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Δείτε επίσης: Οι Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για το 2017(Κ.Ε.Α.)

Το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Κατεβάστε την προκύρηξη του Κ.Ε.Α. από το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here