Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στην τεχνολογία

0
231

Δείτε επίσης: 7 νέα προγράμματα απασχόλησης για 60.000 ανέργους στο α’ τρίμηνο του 2017

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ως συνδικαιούχοι, αναλαμβάνουν την υλοποίηση της Πράξης “Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών”, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” και είναι υποψήφια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ Προκήρυξη για 404 προσλήψεις σε φορείς του υπ. Δικαιοσύνης

Η Πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των
επαγγελματικών προσόντων 3.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν/ επανενταχθούν στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον δυναμικό κλάδο ΤΠΕ.
Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση). Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις εξής διαδοχικές φάσεις:

  •  Φάση Α: α’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών
  • Φάση Β: α’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών
  • Φάση Γ: β’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών
  • Φάση Δ: β’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών.

Oι δυνητικοί ωφελούμενοι θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμέτοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα edu.sepe.gr.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον επιλεγεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται ακολούθως, θα εγγραφεί σε “Μητρώο Ωφελουμένων”

Περισσότερες Πληροφορίες για Ωφελουμένους

Υποβάλετε την αίτηση σας ΕΔΩ

B’ Κύκλος Αιτήσεων

Έναρξη Υποβολής Β’ κύκλου Αιτήσεων Ωφελούμενων

Η ημερομηνία υποβολής αρχίζει από 23/12/2016 και λήγει την 23/01/2017 και ώρα 23:59μμ.

Για Επιχειρήσεις:
O ΣΕΠΕ, μέσω δράσεων δημοσιοποίησης του προγράμματος, θα προσεγγίσει τις επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης.
Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Μητρώο Επιχειρήσεων θα είναι και αυτές που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες πρακτικής άσκησης του έργου, αφού πρώτα έχουν κληθεί να αναφέρουν ηλεκτρονικά τις εξής πληροφορίες:
• Τον αριθμό των ατόμων ανά ειδικότητα που κάθε επιχείρηση διατίθεται να απασχολήσει για
την απόκτηση της εργασιακής εμπειρίας και πρακτικής άσκησης
• Τον συνολικό αριθμό εργαζομένων της επιχείρησης και την Περιφέρεια Δραστηριοποίησης.
Οι εταιρίες θα καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ομαδοποίησή τους, καθώς και την επιμέρους ομαδοποίηση των ειδικοτήτων που ζητούνται.

Περισσότερες Πληροφορίες για Επιχειρήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here