Η διάσωση της Μαρινόπουλος

0
65

Το «πράσινο φως» άναψε για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της «Μαρινόπουλος ΑΕ», η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ουσιαστικά της εξαγοράς της από τον όμιλο «Σκλαβενίτη», ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

Προκύπτει πρόβλημα όμως από την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από τη δικαιοσύνη. Βάσει της αρχικής συμφωνίας στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Τα χρήματα είχαν προϋπολογισθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Μαρινόπουλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2016. Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.
Αποκλειστική πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη με επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ. Η πρωτοβουλία αυτή δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν.

Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος σήμερα το απόγευμα, έχει ώς στόχο να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται προσώρας διατεθειμένες να κάνουν ό,τι μπορούν. Θα συζητηθούν οι εναλλακτικές σε χρόνο και χρήμα, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.

Υπενθυμίζεται το ζήτημα των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων της 14ης Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους. Οπότε θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here