ΕΥΑΘ: Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής

0
27

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ απαντούν στα παράπονα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα παροχής νερού από τον χιονιάς που έπληξε την περιοχή. Τονίζοντας ότι κατανοούν ότι έλλειψη νερού και οι συνεχείς διακοπές οδηγούν δικαιολογημένα σε αγανάκτηση μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας γι’αυτό και έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Από τις πρώτες ημέρες η ΕΥΑΘ αύξησε τόσο την ετοιμότητα επιφυλακής όσο και το προσωπικό των συνεργείων, κόβοντας ρεπό και άδειες .Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, ανταποκρίθηκαν αδιαμαρτύρητα και βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους αντικαθιστώντας υδρόμετρα και επισκευάζοντας βλάβες.

“Ειδικότερα, από την Πέμπτη και μετά, ημέρα που άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, υπάρχουν συνεργεία μας τα οποία είναι στο δρόμο για 72  ώρες συνεχόμενα με ελάχιστη ξεκούραση.
Σε μια εβδομάδα, αντικαταστάθηκαν 1200 υδρόμετρα λόγω παγετού, όταν σε κανονικές συνθήκες αντικαθίστανται 600 σε ένα χρόνο. Δυστυχώς, το πλήθος των σπασμένων υδρομέτρων-απόρροια της πρωτοφανούς διάρκειας χαμηλών θερμοκρασιών- είναι πολύ μεγάλο για να διαχειρισθεί ταυτόχρονα σε όλη την πόλη. Δυστυχώς, το πλήθος των σπασμένων υδρομέτρων-απόρροια της πρωτοφανούς διάρκειας χαμηλών θερμοκρασιών- είναι πολύ μεγάλο για να διαχειρισθεί ταυτόχρονα σε όλη την πόλη. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των διαρροών αρκεί να αναφέρουμε ότι η παροχή του νερού προς την πόλη, είναι μεγαλύτερη από τις περιόδους καύσωνα.”

Χωρίς νερό και οι ίδιοι στις οικίες τους, οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός, εκτελώντας ακόμη και εργασίες άσχετες με την ειδικότητα τους προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες το συντομότερο. “Σας θυμίζουμε πως εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και καταναλωτές και θέλουμε και εμείς την όσο πιο γρήγορη ομαλοποίηση της υδροδότησης της πόλης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here