Ασκηση υποψήφιων δικηγόρων στην Αττικής

0
36

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ προσκαλεί τους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής, για διάρκεια έξι (6) μηνών, να υποβάλουν την αίτησή τους εντός δέκα (10) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης (13 Φεβρουαρίου 2017) στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (patt.gov.gr), ήτοι έως και την 23 η Φεβρουαρίου 2017.

Ο αριθμός των υποψηφίων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει το Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη και Συλλογικών Οργάνων, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού, Βόρειου, Νότιου και Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, το Γραφείο Νομοθετικού Συντονισμού και Δικαστικών Υποθέσεων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και τα Γραφεία Γραμματείας και Αρχείου, έχει οριστεί σε δεκαέξι (16) άτομα.

Το χρονικό διάστημα της άσκησής τους έχει οριστεί σε έξι (6) μήνες, µε δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα έξι (6) μηνών, μετά από σχετική αίτηση του υποψηφίου και την αποδοχή της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα µε τα οριζόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 13 του Ν. 4194/2013. Την προσεχή περίοδο, η εξάμηνη άσκηση των υποψηφίων δικηγόρων ξεκινά από 15 Μαρτίου 2017 και λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής, πρέπει:
α) να είναι εγγεγραμμένοι σε οικείο Δικηγορικό Σύλλογο του Νομού Αττικής, ήτοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ή στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς
ή β) να έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους στους ως άνω Συλλόγους και να μην έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου, επειδή εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους
ή γ) να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στους ως άνω Συλλόγους και, εφόσον επιλεγούν, να εγγράφονται ταυτόχρονα µε την έναρξη της άσκησής τους στην Περιφέρεια Αττικής.

ΥΠΟΒΟΛΗ
Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, ώρες: 08:00- 14:00 είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Αττικής, Λ. Συγγρού 80- 88, Αθήνα, Τ.Κ. 11741, απευθύνοντάς στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, υπόψη κ. Καραγιάννη ή κ. Γρηγορόπουλου (τηλ. επικοινωνίας: 2132065053, 2132065167).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται 4 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΑΣΟΥΛΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Δείτε την προκύρηξη ΕΔΩ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here