9 θέσεις στη στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

0
250

Το Α.Σ.Ε.Π. προκυρύσσει Την πλήρωση εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.), όπως αναλυτικά αναφέρονται αυτές στον παρακάτω «ΠΙΝΑΚΑ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ/ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ».

Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) είναι Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, η οποία έχει ως γενικότερη αποστολή την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας των σχέσεων μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος, την τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.
– Οι υποψήφιοι/ες για τη θέση ΕΕΠ Εποπτεία, Παρακολούθηση και Έλεγχος Αγοράς πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως: με την εποπτεία των λιμένων και της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών σε σχέση με ζητήματα ανταγωνισμού, κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, τιμολόγησης, κρατικών ενισχύσεων και διαφάνειας.
– Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις ΕΕΠ Ανάλυση και Οικονομική Τεκμηρίωση πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως:
με τη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση τεχνικών, οικονομικών, λογιστικών και εμπορικών στοιχείων νομικών ή φυσικών προσώπων παροχής λιμενικών υπηρεσιών, προσδιορισμός λιμενικών τελών, επίβλεψη μελετών και ερευνών αγοράς σε θέματα αρμοδιότητας της Ρ.Α.Λ., παρακολούθηση υποθέσεων ανταγωνισμού, εισήγηση νομοθετικών και ρυθμιστικών διατάξεων για την διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.
– Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις ΕΕΠ Τεχνική Αξιολόγηση Λιμενικών Έργων πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως:
με την παρακολούθηση και αξιολόγηση της μελέτης, κατασκευής και συντήρησης λιμενικών έργων.
– Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις ΕΕΠ Οικονομική Διαχείριση πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως: με την οργάνωση και λειτουργία λογιστηρίου, σύνταξη προϋπολογισμού, απολογισμού και ισολογισμού, μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές, καταγραφή και παρακολούθηση κινητής και ακίνητης περιουσίας της Ρ.Α.Λ., είσπραξη τελών υπέρ Ρ.Α.Λ.
– Οι υποψήφιοι/ες για τη θέση ΕΕΠ Διοίκηση Προσωπικού πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως: με το χειρισμό όλων των θεμάτων που άπτονται του ανθρώπινου δυναμικού της Ρ.Α.Λ. και ειδικότερα θεμάτων που αφορούν διορισμούς/προσλήψεις, αποσπάσεις και μετατάξεις, υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη των εργαζομένων, άδειες προσωπικού καθώς και διαδικασίες συνταξιοδότησης, σχεδιασμού της εκπαίδευσης-επιμόρφωσης του προσωπικού της Ρ.Α.Λ.
– Οι υποψήφιοι/ες για τη θέση ΕΕΠ Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως:
με την παρακολούθηση του τεχνολογικού εξοπλισμού, του δικτύου, του τηλεφωνικού κέντρου και των συστημάτων πληροφορικής της Ρ.Α.Λ., με το σχεδιασμό λογισμικών εφαρμογών, ανάπτυξη, επιμέλεια και συντήρηση του ιστότοπου και της ενδοδικτυακής πύλης της Ρ.Α.Λ., την εκπαίδευση του προσωπικού της Ρ.Α.Λ. στη χρήση πληροφοριακών συστημάτων καθώς και την εκπόνηση προτάσεων χρηματοδότησης της Ρ.Α.Λ. για έργα πληροφορικής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.
Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και πολίτες των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ν.2431/1996 Φ.Ε.Κ. 175/30.7.1996/τ.Α’) με τους περιορισμούς του άρθρου 1 παρ.1 αυτού.
Όσοι αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να διοριστούν ως υπάλληλοι πριν τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εκτός εάν μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τους πολίτες αυτούς απαιτείται η γνώση της Ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (Ν. 2413/1996 άρθρο10 παρ. 1), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α) ΥΠ.Ε.Π.Θ., Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210.3443384 και β) Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.459101 επιπέδου: Δ’/Γ1 (Σ.Ε.).
Επίσης αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54006, τηλ.2310/997571.72.76), το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.
Γίνονται επίσης δεκτοί, για πλήρωση των προκηρυσσομένων θέσεων, Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958).

2. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν (άρθρο 7, παρ.1, ν. 4210/2013).

3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού (άρθρο 8, ν. 3528/2007), ούτε κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υπο- βολής των αιτήσεων, ούτε κατά το χρόνο διορισμού, ήτοι:
α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (παρ.1.α άρθρου 8 ν. 3528/2007).
β) Να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43, ν. 4139/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α’, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.
γ) Να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή (παρ.1.γ άρθρου 8 ν. 3528/2007).
δ) Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπα- ράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις (παρ.1.δ άρθρου 8 ν. 3528/2007).
ε) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση (άρθρο 9 ν. 3528/2007).

*Σημείωση: Η ανικανότητα προς διορισμό αίρεται μόνο με την έκδοση του κατά το άρθρο 47 παρ.1 του Συντάγματος διατάγματος που αίρει τις συνέπειες της ποινής.

4. Οι άνδρες κατά το χρόνο διορισμού πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (άρθρο 5 του ν. 3528/2007 και άρθρο 29 του ν. 4440/2016).

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη σχετική «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ». Πρόκειται για το ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ με την ένδειξη Ε.Ε., το οποίο μπορούν να αναζητήσουν στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα μέσω της διαδρομής: Πολίτες > Έντυπα – Διαδικασίες > Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό > Διαθέσιμα Έντυπα – Έντυπο ΑΣΕΠ Ε.Ε.
Η αίτηση απευθύνεται στο ΑΣΕΠ και υποβάλλεται μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, μέχρι την 24η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 1Ε/2017 Κατηγορία: Ε.Ε.Π. Τ.Θ. 14 308 Αθήνα Τ.Κ. 115 10

Η αίτηση με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά εσωκλείεται σε απλό φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (διανέμεται από τα ΕΛ.ΤΑ).
Το εμπρόθεσμο της αιτήσεως κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Κατεβάστε ολη την προκήρυξη ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here