7 Πειστικοί λόγοι για να ξεκινήσω γυμναστική

0
213

Αναρωτιέμαι, γιατί να ασχοληθώ με την όλη “μόδα” της γυμναστικής; Αλήθεια όμως.. Είναι δύσκολο, απαιτεί χρόνο, πονάει το σώμα μου και ιδρώνω… Ε, και γιατί να τρέχω χωρίς λόγο στον πάρκο, με κυνηγάει κανείς;

Παρόλα αυτά υπάρχουν οι άνθρωποι που πάνε στο γυμναστήριο η στο πάρκο για τρέξιμο γιόγκα, πιλάτες καθημερινά. Η ακόμα και σε αθλήματα με τους φίλους τους όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το τένις. Και απ’ ότι φαίνεται δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τη ζωή τους δίχως αυτό.
Τι έχουν ανακαλύψει άραγε;
Τι τους κάνει να ιδρώνουν και να υποφέρουν από επίπονη προσπάθεια ακόμα και από τραυματισμούς πολλές φορές.
Τι τους ωθεί να δουλεύουν τόσο σκληρά για αυτό;
Και … Από πού στο καλό προέρχεται όλη αυτή η αφοσίωση τους;

Δεν θα αναφερθώ στον πασιφανή λόγο της εξωτερικής εμφάνισης, γιατί όντως, όλοι το βλέπουμε! Όσοι γυμνάζονται έχουν ένα πολύ ωραίο σώμα! Και είναι από μόνος  του, ένας καταπληκτικός λόγος για να μπεις σε αυτό το τρόπο ζωής.
Αλλά θέλω να βρω άλλα κίνητρα που δεν έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση αλλά με το τι μπορεί να συμβαίνει βαθύτερα με την ανθρώπινη φύση.

Όμως, που είχα μείνει… Λοιπόν, ορίστε 7 πειστικοί λόγοι για να ξεκινήσω γυμναστική:

  1. Η γυμναστική σε κάνει ευτυχισμένο.

Δεν εννοώ την ευτυχία σε κατάσταση εσωτερικού ή ιδεολογικού τρόπου, αλλά άμεση και έντονη. Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση είναι το αντίδοτο στην κατάθλιψη και στο άγχος.. Τη μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας. Η έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών την ώρα της άσκησης, δρουν κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού, συμβάλλουν στην καλή διάθεση, και βοηθούν το μυαλό να ξεχαστεί. Επιλέξτε λοιπόν το είδος της άσκησης που σας ταιριάζει και θα αισθανθείτε ευτυχισμένοι.

2.Βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου.

Όταν γυμναζόμαστε καταναλώνουμε θερμίδες και αυξάνουμε τον μεταβολισμό μας. Ακούσια όμως, όταν αρχίζουμε να γυμναζόμαστε, αρχίζουμε να προσέχουμε και την διατροφή μας, έτσι βελτιώνουμε συνολικά την υγεία μας και τονώνουμε τον οργανισμό μας συνολικά.

  1. Ξεκίνα τη γυμναστική για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Το να είσαι πιο ευτυχισμένος, ελαφρύτερος και κυρίως δυνατότερος, σε βοηθάει να διαχειριστείς πιο εύκολα τη ζωή σου.
Θες να σηκώσεις αυτό το κιβώτιο; Να αλλάξεις τη διαρρύθμισή στο σπίτι σου; Να ανέβεις τα σκαλιά όταν χαλάσει το ασανσέρ της εταιρείας; Κανένα πρόβλημα!
Η άσκηση αυξάνει τις δυνατότητες σου! Αυτός είναι πάντα ο κανόνας της προοδευτικής ανάπτυξης, που έχει οποιοσδήποτε γυμνάζεται εντατικά. Οπότε είσαι πιο γρήγορος, πιο δυνατός και πιο έτοιμος να αντιμετωπίσεις την κάθε μέρα σου.

  1. Η γυμναστική σε κάνει νικητή.

Θέτοντας στόχους και επιτυγχάνοντας τους στην άσκηση είναι ένας κύκλος που εκπαιδεύει και το μυαλό.  Αρχίζοντας από τις μικρές επιτυχίες και προχωρώντας ένα βήμα πιο μακρυά κάθε φορά, αυτό μας βοηθάει να μαθαίνουμε να μην τα παρατάμε και να δουλεύουμε σκληρά για να καταφέρουμε όλους τους στόχους που έχουμε στη ζωή.
Ένας μικρός κύκλος επιτυχίας ενός σετ ή επιτυγχάνοντας αυτό το έξτρα μίλι, θα σας κάνει ικανούς να ενισχύσετε στο μυαλό σας την νοοτροπία του “Νικητή”.

5.Ξεκίνα να γυμνάζεσαι για την οικογένεια σου και για τους φίλους σου.

Το να προσέχεις τον εαυτό σου κάθε άλλο παρά εγωιστικό είναι. Αν κακομεταχειρίζεσαι το σώμα σου κάνεις κακό και σε όσους αγαπάς. Δεν θέλουμε να γίνουμε πολύ συναισθηματικοί αλλά οι κοντινοί σου άνθρωποι βασίζονται στην αγάπη σου, στην ενέργεια σου και στην φροντίδα σου.
Το να προσέχεις το σώμα σου είναι μία πράξη γενναιοδωρίας. Οι αγαπημένοι σου αξίζουν τον καλύτερο σου εαυτό. Και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είναι αυτή που θα βελτιώνεις κάθε μέρα με την γυμναστική.

6.Κάντο επειδή πολύ απλά μπορείς!

Όλοι βλέπουμε την άσκηση σαν αγγαρεία. Σκέψου όμως την άσκηση σαν ευλογία. Έχεις εύκολη πρόσβαση στα μέσα και τη γνώση για να γυμναστείς. Και επίσης και ένα σώμα που σου δίνει τη δυνατότητα να μπορείς να το κάνεις.
Έχεις το προνόμιο να διαθέτεις:

  • 2 δυνατά πόδια που σου δίνουν τη δυνατότητα να πηγαίνεις όπου θες.
  • Δυνατό κορμό, γερή καρδιά, και δυνατά χέρια.
  • Το σώμα σου είναι μία καλοκουρδισμένη μηχανή που αν το πρόσεξες δουλεύει καταπληκτικά κάθε μέρα.

Πρέπει να γιορτάσεις τις δυνατότητες που έχεις γυμνάζοντας το σώμα σου.
Έτσι, γιατί απλά Μπορείς!

  1. Και τέλος. Ok! Το παραδέχομαι η γυμναστική θα σε κάνει πιο sexy…

Γιατί ο ιδρώτας είναι sexy.
Γιατί η αφοσίωση για να αποκτήσεις το σμιλεμένο σώμα είναι sexy.
Γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο sexy από τη βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here