10 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε από το υπνοδωμάτιο σας για να είστε υγιείς

0
323

Ναι το καταλαβαίνω… Κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να αρχίσουμε την τακτοποίηση.

Αλλά σου υπόσχομαι, αν ακολουθήσεις τις οδηγίες και απομακρύνεις αυτά τα πράγματα από το υπνοδωμάτιο σου (ή αν τα πετάξεις ακόμα καλύτερα!) θα έχεις έναν ανανεωμένο καθαρό χώρο όπου θα μπορείς να χαλαρώσεις και να έχεις ένα ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Το παλιό σου μαξιλάρι

Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς το αγαπημένο μας μαξιλάρι, με αποτέλεσμα συχνά να παραμελούμε ακόμη και το πλύσιμό του, ενώ δεν το αλλάζουμε αν δεν περάσουν πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αντικαθιστούμε τα μαξιλάρια μας ή αν πλένονται να τουλάχιστον στους 60° C και να σιδερώνονται κάθε σεζόν.
Εμπιστευσου μας και πετάξε το παλιό μαξιλάρι που έχει σταματήσει να είναι αφράτο και μαλακό – θα κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

Τα τυχαία πεταμένα πράγματα

Μάλλον οι μαμάδες μας κάτι ήξερα όταν τακτοποιούσαν συνέχεια το ακατάστατο δωμάτιο μας. Ένας ακατάστατος χώρος σου παίρνει όλη σου την ενέργεια και σου δημιουργεί ανησυχία. Ξεφορτώσου τα παλιά σου διακοσμητικά, χαρτιά που δεν χρειάζεσαι, σημειωματάρια, αναμνηστικές κάρτες και άλλα αντικείμενα που μπορεί να μην έχουν καν θέση στο δωμάτιο σου.

Βιβλία που έχεις ήδη διαβάσει

Ναι, καμιά φορά ένα βιβλίο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αρχίσεις μία συζήτηση, αλλά το υπνοδωμάτιο σου δεν είναι και το κατάλληλο μέρος για να συχνάζουν οι καλεσμένοι σου. Μπορείς αντί αυτού να δώσεις το βιβλίο σε ένα φίλο σου να το διαβάσει κι αυτός.

Ρούχα που δεν φοράς ποτέ

Παραδέξου το: Δεν χρειάζεσαι πραγματικά 10 μαύρα μπλούζες. Αντί να αφήνεις ρούχα που δεν χρησιμοποιείς να γεμίζουν την ντουλάπα σου ασφυκτικά, πάρε αυτά που δεν φορά ποτέ και χάρισε τα σε κάποιον, που μπορεί να μην έχει ούτε μία μαύρη μπλούζα.

Παλιά προϊόντα περιποίησης και αρώματα

Ναι εκεί είναι παλιά κρέμα που σου χάρισε η κοπέλα σου για να σε φροντίσει αλλά δεν την χρησιμοποίησες ποτέ, ή για τις κοπέλες το παλιό τους μακιγιάζ. Ακόμα και κάποιο άρωμα που έχει λήξει
Εκτός από την ακαταστασία που δημιουργούν, επικίνδυνες ουσίες και βακτηρίδια υπάρχουν σε τέτοιου είδους πράγματα. Που αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να τα ξεφορτωθείς αμέσως μετά τη λήξη τους.

Τα αγαπημένα σου κατοικίδια

Η γάτα σου και το σκυλάκι μας είναι πολύ πιθανόν να σε ξυπνήσουν. Μια πρόσφατη μελέτη της αναφέρει ότι περίπου οι μισοί από τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που κοιμόντουσαν μαζί μ’ αυτά έκαναν διαταραγμένο ύπνο κάποια βράδια.
Είναι βέβαια πολλοί άνθρωποι που αισθάνονται ευτυχισμένοι, ήρεμοι ακόμα και πιο ασφαλείς όταν ο σκύλος τους κοιμάται στο κρεβάτι τους. Αλλά εδώ να εξηγήσουμε ότι είναι καλό και για την ψυχολογία του σκύλου να κοιμάται σε ξεχωριστό μέρος. Μαθαίνει να είναι ανεξάρτητο και έχει και αυτό λιγότερο στρες.

Βιταμίνες και φάρμακα

Είτε τα αγόρασες και δεν τα πήρες ή τα έχεις αφήσει ξεχασμένα στο συρτάρι, με αυτά δεν πρέπει να παίζουμε. Δες τις ημερομηνίες λήξης από φάρμακα που είχες πάρει παλιά και πέτα όσα δεν σου χρειάζονται.

Η παλιά σου τεχνολογία

Για παράδειγμα το κινητό που είχες πριν 10 χρόνια, το tablet που είχε ραγίσει η οθόνη και δεν το έφτιαξες ποτέ, παλιά ηλεκτρονικά παιχνίδια, ένα ξυπνητήρι αναλογικό (!). Αν δεν τα χρησιμοποιείς τώρα απλά απλά προσθέτει ακόμα μία σύγχυση στο υπνοδωμάτιο σου.

Παλιά περιοδικά.

Ξέρουμε είναι το τεύχος του Top Gear με την Bugatti Chiron στο εξώφυλλο ή το Cosmopolitan που θα διαβάσεις μόλις βρεις τον χρόνο το σαββατοκύριακο. Λοιπόν σε πληροφορώ ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και επίσης συσσωρεύονται απειλητικά. Κάνε τα δώρο στον κομμωτή σου, στον γείτονα απέναντι που μετακομίζει για τα γυαλικά του ή στην ανακύκλωση.

Τα λερωμένα ρούχα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να στοιβάζεις στην άκρη του κρεβατιού σου η στην καρέκλα ρούχα που το μόνο που θα κάνουν είναι να σου υπενθυμίζουν όλες τις δουλειές του σπιτιού και να σου προσθέτουν ακόμα περισσότερο άγχος.
Μόλις βγάζεις τα ρούχα σου τοποθέτησε τα αμέσως στο καλάθι για τα άπλυτα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here